Lise

Marie

Jensen

Find vejen ud af stress med stressterapi

Der findes mange former for terapi, og måske har du aldrig hørt om stressterapi. Ikke desto mindre er stressterapi et effektivt redskab til at komme godt ud på den anden side af en lidelse, som mange danskere oplever på et tidspunkt i deres liv.

 

Stressterapi er en individuel terapiform, hvor jeg hjælper dig med at realisere lige præcis den viden og de værktøjer, du har brug for i dit liv. Med stressterapi kan jeg hjælpe dig til at blive klogere på dig selv, dine tankemønstre, vaner, handlinger og relationer, og hvorfor du måske ikke har været så god til at passe på dig selv. Jeg hjælper dig med at finde årsagen til din stress, og derfra kan jeg hjælpe dig med at behandle den, så du ikke får stress igen.

 

Forløbet tilrettelægges ud fra dig, dit stressniveau og dine behov, og selve stressterapien er en samtale, hvor vi taler om det, der giver mening for dig. Som stressterapeut lytter jeg nærværende til din historie, giver dig plads og tid og stiller de rigtige spørgsmål. Formålet er, at du danner nye perspektiver, opdager det, du ikke selv kunne se, og at vi i fællesskab skaber overblik og mening.

Hvad er stress?

Stress er en belastningstilstand, hvor du oplever et mismatch mellem de krav, du eller andre stiller til dig, og de ressourcer, du har til rådighed. Med andre ord opstår der en ubalance i krop, sind eller begge dele, som kan få alvorlige konsekvenser, hvis den ikke behandles.

 

Alle oplever en form for stress i deres liv – nogen oplever den kortvarige og akutte, som er nødvendig for at vi kan overleve og handle hensigtsmæssigt på ekstreme påvirkninger og belastninger. Andre oplever den længerevarende, som kan medføre psykisk og fysisk sygdom. Du kan læse mere hos Psykiatrifonden her.

Symptomer

Fysiske symptomer

Fysiske symptomer på stress kan være alt fra hovedpine, hjertebanken og svedeture til manglende appetit, svimmelhed, diarré og nedsat sexlyst.

Psykiske symptomer

Psykiske symptomer på stress kan være alt fra træthed, søvnproblemer og hukommelsesbesvær til koncentrationsbesvær, angst eller depression.

Fremgangsmåden for stressterapi

Jeg arbejder med mindfulness som basis for stressterapien. Mindfulness kan du tage med dig efter stressterapiforløbet, i hverdagen eller når du i perioder mærker stressen presse sig på igen.

Mindfulness kan hjælpe dig med at finde roen og tage de pauser, du har brug for. Samtidig kan det hjælpe dig til at huske at ”trække vejret, bare lidt bedre, og få det bedre”, som min åndedrætslæremester Lotte Paarup så klogt siger.

 

Derudover får du hjemmearbejde i form af mindfulness øvelser, meditationer, observationer af symptomer, oplevelser mm. Sessionerne kan afholdes både fysisk og online via Zoom, hvor du er i centrum, og jeg som din stressterapeut guider dig til afklaring omkring din situation og dine muligheder for forandring og bedring.

 

Har du brug for mere information eller en afklarende samtale? Kontakt mig, så du kan finde ud af om vi er et match.