Lise

Marie

Jensen

Genfind balancen med åndedrætsterapi

Du tænker højst sandsynligt ikke over det, men den måde, du trækker vejret på, kan have stor indflydelse på dit velvære i både krop og sind. Derfor kan åndedrætsterapi hjælpe dig til at få det bedre, hvis du eksempelvis oplever stress, søvnproblemer eller lider af fysiske smerter. Med åndedrætsterapi fokuserer jeg på dit åndedræt og på oplevelsen af åndedrættet i din krop. Jeg fokuserer ikke på at måle og veje åndedrættet, men i stedet skabe en dialog indefra, hvor åndedrættet sanses og opleves, som noget der kan forandre sig – noget DU kan forandre.

 

Jeg arbejder også med forståelsen for nervesystemets vigtige kobling til åndedrættet, med viden om de anatomiske sammenhænge imellem åndedrætsmusklen (Diaphragma) og resten af kroppen (herunder fx fascias (bindevævets) store betydning).

Hvordan foregår åndedrætsterapi?

Åndedrætsterapi er altid individuel. Jeg taler med dig og undersøger den måde, du trækker vejret på. Jeg guider dig i at trække vejret på en anden måde end du plejer, hvis du trækker vejret på en uhensigtsmæssig måde. Jeg sender dig hjem fra en terapi med hjemmeopgaver, og når vi mødes igen, går vi mere i dybden. Her bliver jeg endnu mere konkret i forhold til, hvad du selv kan gøre derhjemme og i hverdagen.

 

Jeg arbejder med anvendelse af en række redskaber, bl.a. bolde, ruller, pøller, puder og de unikke CalmaBreath redskaber – men du vil selvfølgelig lære at anvende åndedrættet uden nogen form for redskab udover vejrtrækningen i sig selv. Hver terapisession varer maksimalt 60 min, og du skal minimum booke to sessioner, da jeg ellers ikke har en seriøs mulighed for at hjælpe dig. Åndedrætsterapien foregår i lokalerne hos Den Intelligente Krop i Herlev

Åndedrætsterapi kan hjælpe dig, der har brug for hjælp til:

Holdtræningsforløb om angst, krop og åndedræt

Rigtig mange mennesker i alle aldre døjer med ængstelighed eller decideret angst. Det er en tilstand, du absolut kan gøre noget ved, ved at hjælpe dig selv gennem kroppen og åndedrættet.

 

Jeg tilbyder et holdforløb, hvor du bliver klædt på med praktiske redskaber gennem krop og åndedræt. Målet er at lære dig, hvordan du kan hjælpe dig selv med at håndtere din ængstelighed og angst. 

 

Jeg oplever mange mennesker, som får en masse såkaldte kognitive redskaber at arbejde med. Disse redskaber er mægtig gode, når kontakten til krop og nervesystem tilstede. På den måde lykkes du med at få kroppen til at samarbejde med hovedet. Præcis hvad vi kan hjælpe dig med at få kropslige redskaber til at håndtere. Dermed at håndtere og slippe din angst, så du kan være i og med den, måske helt slippe den fri.

 

Holdtræningen er et undervisningsforløb af fem gange på et lille hold med maksimalt seks personer. Er du nysgerrig på holdtræningsforløbet eller individuelle terapisessioner, er du meget velkommen til at kontakte mig for en afklarende snak.

Holdtræningsforløb om åndedrættet

Åndedrætsterapi kan med fordel også foregå på et hold, hvor du sammen med andre arbejder med din vejrtrækning. På holdtræningsforløbet vil du lære at trække vejret bedre gennem en række øvelser og teknikker, som du kan arbejde videre med derhjemme. Vi arbejder med det naturlige åndedræt og optimering af dette som et centralt element.

 

Uanset hvem du er, og hvor du er i livet, kan du få noget ud af at træne dit åndedræt. Mennesket tager nemlig i gennemsnit 20.000 vejrtrækninger om dagen og over ½ billion gennem et helt liv. Derfor er det vigtigere, end du tror, at få styr på dit åndedræt og bruge det som et redskab til velvære gennem hele livet.

 

Holdtræningen er et undervisningsforløb af fem gange på et lille hold med maksimalt seks personer. Er du nysgerrig på holdtræningsforløbet eller individuelle terapisessioner, er du meget velkommen til at kontakte mig for en afklarende snak.